Jedna z naszych ulubionych form pomidorów - czyli pomidor faszerowany
serem mozzarella, sosem pomidorowym, bazylią i makaronem! Macie jakieś
ciekawe pomysły na wykorzystanie pomidora?
- 6 pomidorów
- Makaron muszelki
- Mozzarella
- Bazylia
- Oliwa
- 3 ząbki czosnku
- 1 cebula
- Kapary
Z pomidorów wykrawamy pulpę, przekładamy ją do blendera i miksujemy
wraz z listkami bazylii, kaparami, pieprzem i solą. Nadmiar wody
odparowujemy, makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po
ugotowaniu dodajemy go do sosu.
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
Na dno wydrążonego pomidora wkładamy kawałek mozzarelli, następnie sos z makaronem i przykrywamy wierzchnią warstwą pomidora.
Pieczemy przez 30 minut.
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
Na dno wydrążonego pomidora wkładamy kawałek mozzarelli, następnie sos z makaronem i przykrywamy wierzchnią warstwą pomidora.
Pieczemy przez 30 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz