30 stycznia 2016

MUS CZEKOLADOWY z wiśniami i bitą śmietaną

Dziś po raz kolejny proponujemy Wam coś słodkiego. Pyszny mus czekoladowy z bitą śmietaną i wiśniami, który przygotujesz w nie dłużej niż 20 minut, to idealna propozycja na wieczór ze znajomymi lub rodziną. Skradnie on na pewno serca wszystkich obecnych!



Składniki:

  • śmietana kremówka 330ml
  • 2 tabliczki ciemnej, gorzkiej czekolady
  • 2 jajka
  • 1 opakowanie mrożonych wiśni, bądź innych owoców wg uznania
  • 5 łyżeczek cukru


Sposób przygotowania:

  1. Aby przygotować mus ubij dwa jajka na kogel, stopniowo dodając do nich 5 łyżeczek cukru. 
  2. Śmietanę kremówkę ubij prawie na sztywno. 
  3. W międzyczasie w kąpieli wodnej roztop dwie tabliczki czekolady. 
  4. Do ubitej śmietany dodaj kogel z jajek i cukru. 
  5. Przygotowaną czekoladę lekko przestudź i połącz ze śmietaną i koglem mieszając przez dwie minuty. 
  6. Wierzch udekoruj bitą śmietaną i owocami wedle uznania. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz