Dziś po raz kolejny proponujemy Wam coś słodkiego. Pyszny mus czekoladowy z bitą śmietaną i wiśniami, który przygotujesz w nie dłużej niż 20 minut, to idealna propozycja na wieczór ze znajomymi lub rodziną. Skradnie on na pewno serca wszystkich obecnych!
Składniki:
- śmietana kremówka 330ml
- 2 tabliczki ciemnej, gorzkiej czekolady
- 2 jajka
- 1 opakowanie mrożonych wiśni, bądź innych owoców wg uznania
- 5 łyżeczek cukru
Sposób przygotowania:
- Aby przygotować mus ubij dwa jajka na kogel, stopniowo dodając do nich 5 łyżeczek cukru.
- Śmietanę kremówkę ubij prawie na sztywno.
- W międzyczasie w kąpieli wodnej roztop dwie tabliczki czekolady.
- Do ubitej śmietany dodaj kogel z jajek i cukru.
- Przygotowaną czekoladę lekko przestudź i połącz ze śmietaną i koglem mieszając przez dwie minuty.
- Wierzch udekoruj bitą śmietaną i owocami wedle uznania. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz